Plajele din Tenerife

Printati aceasta pagina


PLAJELE DIN TENERIFE

Plaja Tenerife

Originea vulcanica a insulei indica faptul ca aici exista putine plaje naturale. Cele existente se caracterizeaza prin nisip negru provenit din roca vulcanica a insulei. Cererea mare pentru spatiu pentru plaja a condus la crearea artificiala a unor plaje, atat cu nisip vulcanic cat si cu nisip auriu, importat din Desertul Sahara.

Adeje

Partea de sud a insulei este destinatia de vacanta preferata de turisti. Cauza acestei optiuni este numarul de ore insorite care este mai mare aici decat in nord.Orasul Arona este situat in partea de sud a insulei, in provincia Santa Cruz of Tenerife si este una dintre cele mai mari centre turistice de pe insula, cu peste 2 milioane de turisti Este impartit in 4 zone: Playa de las Américas, Cristianos, Galletas si Costa del Silencio.

Pe de alta parte, Adeje, face parte tot din provincia Santa Cruz of Tenerife, si este situat in partea de sud-vest a insulei.

In aceasta zona, activitatile principale se concentreaza in Playa de las Americas si Costa Adeje.

Playa de las Américas

Aceasta statiune cunoscuta este situata in partea de sud-vest a insulei, intre orasele Arona si Adeje, si este plina cu hoteluri moderne, blocuri cu apartamente, resorturi si turisti. Soare, mare, plaja si sangria- toate se gasesc aici. Exista, de asemenea, o gama larga de baruri si restaurante, aici gasiti si cea mai agitata viata de noapte de pe insula. Playa de las Americas este cea mai cunoscuta si indragita statiune turistica - fiind inima insulei care pulseaza zi si noapte. Aici veti gasi o multime de plaje mici, nisipul artificial adus de om fiind protejat de apa oceanului cu diguri lungi. Este o zona cu un numar foarte mare deStanca turisti, de aceea sa fiti pregatiti la plaje aglomerate. Plajele sunt apropiate, iar aici toate sporturile acvatice sunt disponibile. Plaja cu vestitul nisip negru si viata de noapte face din aceasta statiune o Mecca a turistilor, in special pentru cei din nordul Europei.

Los Cristianos

In primul rand este vestita pentru plaja naturala de langa port, iar in al doilea rand pentru Playa de las Vistas, care leaga statiunile Los Cristianos si Las Americas. Este populara in randul celor care doresc o vacanta mai linistita. Plajele artificale cu nisip auriu sunt foarte frumos amenajate. Los Cristianos dispune si de un port, care este locul de plecare in croaziere, excursii de pescuit, plimbari cu barcile cu fund de sticla, scufundari, precum si portul de plecare a ferryboat-ului spre insula la Gomera

Playa de Los Gigantes

Cunoscuta si sub numele de Playa de los Guios această plajă este situata in partea de vest a insulei Tenerife. Deşi mica pentru dimensiunea orasului, este o plaja indragita datorita peisajului inconjurator incredibil format din stâncile impunatoare, Giants (Uriase). Plaja este cu nisip negru.

Playa de Las Galletas
Aceasta plaja este situata în partea de sud a insulei, la sud de Arona. Plaja este in cea mai mare parte cu piatră, cu o mică parte cu nisip negru. Pentru a va putea bucura la maxim de aceasta plaja linistita aveti posibilitatea de a practica scufundari. Localitatea Arona este cunoscuta mai ales pentru că este un sat pescaresc si are restaurante foarte bune care va ofera peşte proaspăt.

Playa Fanabe

Situata in partea de sud a insulei, aceasta plaja este perfecta pentru plaja, cu nisip fin şi galben, dusuri si alte facilitati. Este considerată a fi una dintre cele mai bune plaje din Tenerife pentru nisipul său curat şi apa curata, precum şi pentru facilitatile pe care le ofera. Este certificata de UE cu steagul albastru.

Playa Torviscas

Este o plaja cu nisip auriu, cu Marina, baruri pe plaja, volei şi sporturi nautice. Este situata chiar langa piata Torviscas, cu priveliste minunata asupra insulei La Gomera în depărtare.

Playa del Roque

O alta plaja minunata cu nisip negru si apa curata. Această plajă poate fi accesata numai cu barca .

Playa El Médano

Este o statiune mica, în partea de sud a insulei Tenerife, la doar 7 kilometri de la Aeroportul Reina Sofia, şi la 20 km de la principalele statiuni din sud, Playa de las Americas şi Los Cristianos. O plajă naturala, cu nisip alb. Este una dintre cele mai mari plaje naturale cu o lungime de 2 km si datorita vantului este locul ideal pentru a practica windsurfingul si kitesurfingul.

Playa Las Teresitas

Este o plaja artificiala foarte frumoasa. A fost extinsă în anul 1973 cu nisip galben auriu, care a fost importat din Desertul Sahara. Aproximativ 4 milioane de saci de nisip au fost adusi atunci. Este cea mai cautata si vizitata plaja de pe insula.

Playa Jardim

Împărţită în trei părţi de roci, vă sugerăm să mergeti pana la “ultima” plaja, cea mai buna pentru înot. . Aici găsiti, de asemenea, o cascadă, care sigur va fi punctul de atractie al copiilor.

Aceasta plaja a fost distinsa cu steagul albastru de EU

Playa El Bullullo

Pentru a ajunge la El Bullullo (La Orotava) din Puerto de la Cruz puteti merge pe jos prin plantaţiile de banani timp de aproximativ 45 de minute, sau puteţi conduce, sau sa luati un taxi. Nu contează cum veti ajunge acolo, un lucru e sigur, vă veţi aminti intotdeauna cu placere aceasta călătorie. Este o plaja curata cu valuri mari.

Playa San Marcos

Un alt sat pescaresc, la 20 km vest de la Puerto de la Cruz, cu nisip negru vulcanic si pietre. In timpul saptamanii este un loc calm, linistit, cu restaurante langa plaja.

Lago Martiánez

Deşi nu este o plajă propriu zisa, dimensiunea şi frumuseţea pura a acestui complex multi-piscina este, de asemenea, o atractie. Situat la Puerto la Cruz, Martiánez Lago este un lac artificial construit din nisip vulcanic, în 1977, si se intinde pe o suprafata de 10.000 m2.

Plaje pentru nudisti

Cele mai importante plaje pentru nudisti sunt:

  • Playa de la Tejita (El Medano)

  • Playa de los Patos (La Orotava)

  • Playa de las Gaviotas (Sta. Cruz)