Transportul local - Tenerife

Printati aceasta pagina


Transportul local - Tenerife

Circulatia pe insula se poate efectua în mai multe feluri. Circula cu regularitate autobuze locale, taxiuri, si nu în ultimul rand, se pot închiria autoturisme la preturi foarte avantajoase.

Liniile de autobus acopera practic toate drumurile deschise circulatiei, totusi recomandam folosirea acestora numai persoanelor care stau pe insula o vreme mai îndelungata. Liniile locale se recunosc dupa culoarea verde a autobuzelor si au inscriptia TITSA care este denumirea  societatii de transport local. Aproape în toate cazurile trebuie sa-i faceti semn pentru a opri, deoarece altfel nu se opresc. In cazul in care doriti sa utilizati acest mijloc de transport in comun, va sfatuim sa procurati bonus cardul Bono, care costa intre 12 - 30 €, si  va ofera o reducere de pana la 30% din contravaloarea transportului pecum si din biletele de intrare in muzee. Cardul Bono poate fi procurat la toate terminalele si statiile TITSA,  poate fi utilizat pe orice ruta si poate  fi impartit in grup si folosit de mai multe persoane.

 

Liniile cele mai folosite pe partea de sud a insulei :

472: Los Cristianos - Playa de Las Americas - Torviscas - Playa Paraiso - Callao Salvaje

473: Costa del Silencio - Las Galletas - Los Cristianos - Las Americas - Playa Paraiso - Callao Salvaje - Alcala - Playa de la Arena - Los Gigantes

111 : Playa de las Americas - Los Cristianos - Guaza - San Miguel - Aero Puerto Sur  (aeroportul Reina Sofia) - Granadilla - Arico  - Güimar - Candellaria - Caletillas - Santa Cruz

 

Preturi informative:

  • Puerto de la Cruz - Santa Cruz de Tenerife: 4.40 €  (2.55 €  cu Bono card)
  • Puerto de la Cruz - Tenerife Sur Airport: 9.70 €  (6.05 €  cu Bono card)
  • Puerto de la Cruz - Playa de las Américas: 2.25 €  (7.65 €  cu Bono card)
  • Puerto de la Cruz - Teide National Park: 5.20 €  (3.45 €  cu Bono card)
  • Playa de las Américas - Santa Cruz de Tenerife: 7.95 €  (4.70 €  cu Bono card)
Transfer aeroport - hotel

 

Putem sa va recomandam autobuzele Shuttle sau Minibus, care pot fi rezervate prin  agentia noastra. Va rugam solicitati oferta, specificand data si ora exacta a sosirii si plecarii, aeroportul sau portul de sosire, hotelul, numar pasageri.

Vapor - Ferryboat

Circulatia între insule se poate efectua pe calea aerului sau a apei.

Din partea de sud a insulei, din Los Cristianos, pornesc vapoare cu destinatia: La Gomera, El Hierro, La Palma.

Din Santa Cruz, capitala insulei pornesc vapoare cu destinatia: Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura.

Cu taxiul in Tenerife

In cazul in care doriti sa calatoriti cu taxiul in Tenerife, este recomandat sa cititi urmatoarele informatii:

-        Taxiurile sunt usor de gasit in Tenerife. Majoritatea soferilor de taxi sunt cinstiti si ofera servicii de calitate, dar asigurati-va ca urmeaza sa calatoriti cu un taxiu oficial, autorizat, care au un display verde pe acoperis si pe geam sau bara de protectie o placa cu initialele de SP.

-        Tarifele sunt standardizate, dar localnicii avertizează că şoferii de multe ori încearca să profite de turişti, prin perceperea de tarife mai ridicate. Vizitatorii ar trebui să ceară conducătorilor de taxi informatii cu privire la tarife, înaintea inceperii transportului.

-        Tarifele sunt împărţite în două categorii de preţuri şi la aeroport se mai practica si un supliment de € 1.65.
Tarif 1 (intre orele 06:00 si 22:00, in zilele lucrătoare): € 0.47 / km, tarif minim: 2.68 € ; preţul per oră de aşteptare de 12.79€ ,  fracţionată pentru fiecare 15 minute 3.20€ .
Tarif 2 (intre 10:00 si 6:00, precum şi in zilele de sărbătoare): 0.58€/km,  tarif minim: 3.21 €; pretul per oră de aşteptare 12.79 € , fracţionată pentru fiecare 15 minute 3.20€

-        Taxiurile din Aeroportul Tenerife Sur, sunt parcate chiar langa terminalele Sosiri si Plecari, langa statia de autobus. Sunt bine organizate - nu se accepta schimbarea ordinii in care asteapta. Nu trebuie sa va rezervati in prealabil un taxiu, deoarece sunt multe in parcare. Aceasta rezervare prealabila este recomandata numai in cazul in care sunteti o familie sau un grup format din mai multe persoane decat 4, deoarece taxiurile din aeroport nu transporta numai max. 4 persoane, incluzand copii.

Preturi informative pentru un drum cu taxiul de la Aeroportul Reina Sofia (TFS)

Statiune

Tarif

El Medano

€11.00

Granadilla

€13.00

Playa de las Americas

€21.00

Los Cristianos

€19.00

Los Gigantes

€45.00

Santa Cruz

€62.00

Tenerife North Airport

€66.00

Puerto de la Cruz

€90.00